نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، صندوق پستی: 775-14515، تهران، ایران.
چکیده
تاثیر نانودیاکسید تیتانیوم بر 6 نمونه جلبک آب شیرین در این پژوهش مطالعه گردید. جلبکهای آزمایشی پس از خالصسازی با روشهای مولکولی شناسایی و برای 0، 24، 48 و 96 ساعت تحت تاثیر غلظتهای 001/0، 01/0، 1/0 و 1 میلیگرم در لیتر نانودیاکسید تیتانیوم قرار گرفتند تا میزان کلروفیل a و پراکسیداسیون چربی آنها مشخص گردد. نتایج نشان داد که نانودیاکسید تیتانیوم دارای اثر بازدارندگی بر رشد جلبکهای Chlamydomonas moewusii، Chlamydomonas sp.، Chlorococcum oleofaciens (strain 1)، Chlorococcum oleofaciens (strain 2)، Scenedesmus obliquus در تمام غلظتهای آزمایشی پس از گذشت دست کم 48 ساعت از شروع تماس داشته است و همچنین میزان پراکسیداسیون چربی آنها افزایش یافت. در مقابل میزان کلروفیل a جلبک Chlorococcum oleofaciens (strain 3) پس از گذشت 96 ساعت تماس با نانودیاکسید تیتانیوم افزایش و پراکسیداسیون چربی آن کاهش پیدا کرد. یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که پاسخ گونههای مختلف به نانودیاکسید تیتانیوم متفاوت بوده که میتواند به تغییر غالبیت گونهای در منابع آبی منجر شود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Inhibitory Effect of Titanium Dioxide Nanoparticles on the Growth of Freshwater Algae
نویسندگان [English]
1 Department of Fisheries, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran.
2 Department of Fisheries, Islamic Azad University, Science and Research Branch, P.O. Box: 14515-775, Tehran, Iran.
چکیده [English]
In this research, the effect of titanium dioxide nanoparticles on 6 samples of freshwater algae specimens was studied. The experimental algae were recognized after purification by molecular methods and put under the effect of nano-titanium dioxide densities of 0/001, 0/01, 0/1 and 1 mgL-1. The results indicated that nano titanium dioxide has inhibitory effect on the growth of Chlamydomonas moewusii, Chlamydomonas sp., Chlorococcum oleofaciens (strain 1), Chlorococcum oleofaciens (strain 2) and Scenedesmus obliquus, whilst their lipid peroxidation was increased after at least 48 h exposure. In contrast, chlorophyll a of Chlorococcum oleofaciens (strain 3) was increased after 96 hours exposure with nano titanium dioxide, while its lipid peroxidation decreased. Finding of the present research indicated that different species could differently respond to nano titanium dioxide exposure that may result in changing of species dominance of water resources.
کلیدواژهها [English]