%0 Journal Article %T اثرات بازدارندگی نانوذره دی‎اکسید تیتانیوم بر رشد جلبک‏های آب شیرین %J نشریه محیط زیست طبیعی %I دانشکده منابع طبیعی %Z 2008-7764 %A عابدینی, نازلی %A رجبی اسلامی, هومن %D 2016 %\ 10/22/2016 %V 69 %N 3 %P 773-790 %! اثرات بازدارندگی نانوذره دی‎اکسید تیتانیوم بر رشد جلبک‏های آب شیرین %K جلبک آب شیرین %K دی‎اکسید تیتانیوم %K کلروفیل a %K پراکسیداسیون چربی %R 10.22059/jne.2016.61879 %X تاثیر نانودی‏اکسید تیتانیوم بر 6 نمونه جلبک آب شیرین در این پژوهش مطالعه گردید. جلبک‏های آزمایشی پس از خالص‎سازی با روش‏های مولکولی شناسایی و برای 0، 24، 48 و 96 ساعت تحت تاثیر غلظت‏های 001/0، 01/0، 1/0 و 1 میلی‎گرم در لیتر نانو‏دی‏اکسید تیتانیوم قرار گرفتند تا میزان کلروفیل a و پراکسیداسیون چربی آنها مشخص گردد. نتایج نشان داد که نانودی‏اکسید تیتانیوم دارای اثر بازدارندگی بر رشد جلبک‏های Chlamydomonas moewusii، Chlamydomonas sp.، Chlorococcum oleofaciens (strain 1)، Chlorococcum oleofaciens (strain 2)، Scenedesmus obliquus در تمام غلظت‏های آزمایشی پس از گذشت دست کم 48 ساعت از شروع تماس داشته است و همچنین میزان پراکسیداسیون چربی آنها افزایش یافت. در مقابل میزان کلروفیل a جلبک Chlorococcum oleofaciens (strain 3) پس از گذشت 96 ساعت تماس با نانودی‏اکسید تیتانیوم افزایش و پراکسیداسیون چربی آن کاهش پیدا کرد. یافته‏های پژوهش حاضر نشان داد که پاسخ گونه‎های مختلف به نانودی‏اکسید تیتانیوم متفاوت بوده که می‏تواند به تغییر غالبیت گونه‏ای در منابع آبی منجر شود. %U https://jne.ut.ac.ir/article_61879_f2c7720e55cd6cfadc06fb35b44a7481.pdf