%0 Journal Article %T ارزیابی کیفیت آب رودخانه پیرغار به‌منظور شرب و آبزی پزوری، استان چهار محال و بختیاری %J نشریه محیط زیست طبیعی %I دانشکده منابع طبیعی %Z 2008-7764 %A قائدامینی, فاطمه %A زمانی احمدمحمودی, رسول %A نجفی, مریم %D 2017 %\ 11/22/2017 %V 70 %N 3 %P 673-684 %! ارزیابی کیفیت آب رودخانه پیرغار به‌منظور شرب و آبزی پزوری، استان چهار محال و بختیاری %K پارامترهای میکروبی‌ %K پارامترهای فیزیکو شیمیایی %K رودخانۀ پیرغار %R 10.22059/jne.2017.212210.1212 %X به منظور بررسی کیفیت آب رودخانه پیرغار استان چهارمحال و بختیاری که به­عنوان یکی از منابع اصلی برای مصارف شهری، روستایی، کشاورزی و آبزی پروری نقش مهمی دارد، نمونه­های آب جهت سنجش تعیین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی (pH، درجۀ حرارت، کدورت، اکسیژن خواهی بیوشیمیایی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، اکسیژن محلول، هدایت الکتریکی، نیترات و فسفات ، مجموع مواد جامد معلق ، کل مواد جامد) و پارامترهای میکروبی (کلیفرم کل، مدفوعی و باکتری­های هتروتروفHPC  ) از 5 ایستگاه در طول مسیر رودخانه در بهمن ماه سال 94 جمع­آوری شد. روش­های نمونه­برداری و انجام آزمایش­ها مطابق کتاب استاندارد انجمن بهداشت عمومی آمریکا با عنوان روش­های استاندارد برای آزمایش­های آب و فاضلاب متد انجام شد. نتایج نشان داد که درجۀ آلودگی باکتریایی رودخانه طبق اولین استاندارد اروپایی سازمان بهداشت جهانی، با توجه به میزان کلیفرم کل در گروه سوم (یعنی آلودگی زیاد) و با توجه به میزان کلیفرم مدفوعی در گروه اول قرار دارد. همچنین سایر پارامترهای کیفی آب رودخانه طبق استانداردهای آبزیان،استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران، سازمان بهداشت جهانی و مؤسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران در وضعیتی بهینه قرار دارند و تنها میزانEC  و کدورت بالاتر از استانداردهای موجود است. %U https://jne.ut.ac.ir/article_64460_782df86dd62af1d9289ad4a026608402.pdf